Psikolog Ege Ebrar Önür’den Güçlü Çağrı: “Savaşa Dur De”

Psikolog Ege Ebrar Önür’den Güçlü Çağrı: “Savaşa Dur De”

ABONE OL
16 Mayıs 2024 15:39
Psikolog Ege Ebrar Önür’den Güçlü Çağrı: “Savaşa Dur De”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail – Hamas savaşı 7 Ekim’den beri masumların canına mal olmaya devam ediyor.Klinik Psikolog Ege Ebrar Önür, bu acı verici duruma dikkat çekmek ve savaşın durdurulması için güçlü bir çağrıda bulundu. Önür, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda saat 19.19’da 3 dakikalık bir sessizlik eylemi düzenleyerek, savaşa karşı bir duruş sergileyecek. “Kum Zerresi Dünyanın Cüretkar Varlıkları… “Çocukların ve masum insanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir!” sözleriyle savaşın vahşetini kınadı.

Klinik Psikolog Ege Ebrar Önür; “Filistin topraklarında yaşanan İsrail – Hamas çatışması, 7 Ekim’den beri devam ediyor ve binlerce masum sivilin hayatını tehdit ediyor. İsrail ordusunun hava saldırıları ve Hamas’ın roket saldırıları sonucunda bölgede büyük bir insani kriz yaşanıyor. Çatışmaların başlangıcından bu yana onlarca çocuk da dahil olmak üzere yüzlerce kişi yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı. Evler yıkıldı, altyapı zarar gördü ve insanlar güvenli bir şekilde yaşayamaz hale geldi.

 “Savaş Zaruri ve Hayati Olmalıdır”

“Ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk “Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.” sözü ile bu duruma adeta yıllar öncesinde vurgu yapmıştır. Herkesin kabul ettiği büyük bir askeri dehanın dahi savaş hakkındaki bu sözleri bizlere nasıl davranılması gerektiği noktasında büyük bir örnek teşkil etmelidir. Bügün Filistin’de savaş adı altında devam etmekte olan çok ciddi bir soykırım ve katliam varlığını sürdürmektedir. 21.yy’da dahi böylesi bir zulmün gerçekleştiği dünyada insan haklarının ihlal edildiği ve bunun çok ciddi bir insanlık suçu olduğunu söylemek mümkündür. Bu hususta bizlerin yapabileceği şeyler sınırlı olmakla birlikte toplumsal farkındalık bilinci oluşturmak ve yapılmakta olan yanlış girişimlere “dur” demek yine bizlerin elinde olan bir olgudur.”dedi

Uluslararası Toplumdan Çağrı: Barış ve Adalet İçin Adımlar Atılmalı

Filistin’de yaşanan bu acı verici durumun sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Masumların yaşam hakkının korunması ve bölgede kalıcı bir çözüm bulunması için tüm tarafların yapıcı bir diyalog içinde olması önem arz ediyor. İnsani yardım kuruluşlarının bölgeye erişimi kolaylaştırılmalı ve sivillerin güvenliği sağlanmalıdır.” dedi.

Önür; 2.si gerçekleştirilecek olan, SAVAŞ DURMAZSA DÜNYA DURSUN eylemi 19 MAYIS Gençlik ve Spor Bayramı’nda saat tam 19:19’da 3 dakika boyunca tüm teknolojik aletlerin kapanması, olduğumuz yerde sabit bir şekilde hiç bir şeyle ilgilenmeden durmamız ile gerçekleştirilecektir. #savaşdurmazsadünyadursun etiketi ile kendi hesaplarınızdan sizler de paylaşımda bulunarak bu farkındalık projesine destek olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli